Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

A természettudományos tantárgyakat népszerűsíti a Bayer oktatási programja

Újbuda   |   2015, február 12 - 15:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt újabb workshoppal bővíti tavaly indult „Making Science Make Sence” interaktív oktatási programját a Bayer Hungária Kft. Így közel 600 diák vehet részt a kísérletekben, melyeket a Csodák Palotájában elhelyezett videoinstalláció segítségével már közel 25 ezren láttak.

A világ 13 országa után tavaly ősszel Magyarországon is elindította „Making Science Make Sense” elnevezésű oktatási programját a Bayer. A kezdeményezés célja, hogy interaktív és figyelemfelkeltő eszközökkel népszerűsítse a természettudományokat a 10-16 év közöttiek körében. A program 1995-ben indult Amerikában, itthon pedig tavaly novemberben interaktív installációval és workshopokkal debütált a Csodák Palotájában. Eredetileg 15 workshopról volt szó, de a rendkívüli érdeklődés miatt újabb öt ingyenes szellemi műhely indul még ebben a tanévben. Ezekre osztályok, iskolai szakkörök jelentkezését várják.

Az emberi test működését bemutató ismeretterjesztő műhelymunka másfél órájában a rövid bevezető előadás után négy standon négyféle szervrendszerről – a tüdőről, a vázrendszerről, az idegrendszerről és az emésztésről – tartanak bemutatót. A kísérletek a mindennapi élet jelenségeit magyarázzák, és bebizonyítják, hogy a fizika, a kémia és a biológia nem misztikus tudomány - Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A workshopokon részt vevő középiskolások pályázhatnak a Bayer Hungária Kft. által felajánlott ösztöndíjas helyekre az MTA TTK egyhetes nyári kutatótáborába.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.