Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

A U2 albuma a Lemezjátszón

Újbuda   |   2019, február 22 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A U2 1983-ban kiadott harmadik albuma forgott a B32 Galéria és Kultúrtér nagy sikerű Lemezjátszó sorozatának legutóbbi rendezvényén. A War-ról Hrutka Róbert zenész-zeneszerzővel beszélgetett az est házigazdája, Horváth Gergely.

A Lemezjátszó február 20-ai rendezvényére Hrutka Róbert választotta a U2 War című lemezét. Az album fordulópontot jelentett az ír rockegyüttes történetében, meghozta a nagy áttörést a zenekarnak. Ezen a lemezen jelent meg az északír-írországi helyzettel foglalkozó Sunday Bloody Sunday, amelynek témája az 1972-es véres vasárnapot, a New Year's Day pedig elsőként került fel a zenekar dalai közül a brit és amerikai top-listákra.

Hrutka Róbert elmondta: saját zenei fejlődésére is hatott The Egde gitárjátéka és a U2 teljes életműve. Úgy véli a csapat legnagyobb különlegessége az volt, hogy úgy tudtak értéket teremteni, hogy az hosszú ideig sikeres és népszerű maradhatott.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.