Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

A U2 albuma a Lemezjátszón

Újbuda   |   2019, február 22 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A U2 1983-ban kiadott harmadik albuma forgott a B32 Galéria és Kultúrtér nagy sikerű Lemezjátszó sorozatának legutóbbi rendezvényén. A War-ról Hrutka Róbert zenész-zeneszerzővel beszélgetett az est házigazdája, Horváth Gergely.

A Lemezjátszó február 20-ai rendezvényére Hrutka Róbert választotta a U2 War című lemezét. Az album fordulópontot jelentett az ír rockegyüttes történetében, meghozta a nagy áttörést a zenekarnak. Ezen a lemezen jelent meg az északír-írországi helyzettel foglalkozó Sunday Bloody Sunday, amelynek témája az 1972-es véres vasárnapot, a New Year's Day pedig elsőként került fel a zenekar dalai közül a brit és amerikai top-listákra.

Hrutka Róbert elmondta: saját zenei fejlődésére is hatott The Egde gitárjátéka és a U2 teljes életműve. Úgy véli a csapat legnagyobb különlegessége az volt, hogy úgy tudtak értéket teremteni, hogy az hosszú ideig sikeres és népszerű maradhatott.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda ismét gyászol  

Elhunyt Kissné Otta Katalin a Farkasréti Általános Iskola tanára. 1981 óta szíve mélyéből tanított magyar, dráma és rajztanárként valamint munkaközösség vezetőként az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.