Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

A világ piacai mindenkinek nyitottak

Újbuda   |   2018, május 22 - 16:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A magyar vállalkozások külföldön is lehetnek sikeresek - derült ki a Spin-Off Klub legutóbbi pódiumbeszélgetésén, ahol lehetőségekről és buktatókról is szó volt.

Egyetértettek a Spin-Off Klub vendégei - dr. Weiszbart Tamás ügyvéd, a White Summers nemzetközi ügyvédi iroda partnere és budapesti irodájának vezetője, valamint Tamás Sebastian Magyar Nemzeti Kereskedőház innovációs igazgatója - abban, hogy cégalapításkor kiemelten fontos a csapatmunka, a célok pontos kijelölése és az oda vezető "út" pontos megtervezése.

Tamás Sebastian elmondta: a kereskedőházak elsősorban a piac pontos felmérésében, a kapcsolati tőke kiépítésében tudnak segíteni. A nagy nemzetközi cégek őket keresik meg, ha a helyi startupok között keresnek partnert. dr. Weiszbart Tamás kiemelte: a külföldi piacok meghódításakor különösen fontos, hogy már a kezdetektől legyen szakértő jogi tanácsadás, mivel az eltérő jogi környezet olyan buktatókat is rejthet, amelyre célszerű inkább előre felkészülni.

Egy nemzetközi piacon aktív vállalkozás beindításához nem feltétel a külföldi tapasztalat, mégis inkább olyanok vágnak bele, akik sokat utaztak, vagy külföldi tanulmányaik során ismerkedek meg az egyes országok kultúrájával, gazdaságával, piaci lehetőségeivel. Tamás Sebastian kiemelte: a kereskedőháznak nem célja a magyarok külföldre költözésének segítése, ellenkezőleg, inkább az úgynevezett „agyelszívás” ellen vannak. A magyarországi cégek ugyanis, világpiaci sikersességük ellenére, keresik a hazai munkaerőt, fejlesztve ezzel az itthoni tudásbázist.

B. GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.