Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. péntek, Fatime

A zene szabadsága a Hadik Szalonban

Újbuda   |   2014, október 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A negyedik éve működő Hadik Irodalmi Szalon legutóbbi eseménye „A zene nem kötöttség, hanem szabadság!" gondolat köré szerveződött. A klasszikus zenét és a művészeti kapcsolatokat középpontba állító, ELEMEK című esten zenész, orvos, koreográfus és médiavállalkozó beszélgetett.

A Hadik Kávéház estjének főszereplője Dubóczky Gergely karmester volt, akinek ELEMEK című ősbemutatójára a CAFe Budapest kortárs művészeti Fesztiválon is sor került. Juhász Anna ezúttal nemcsak vele, hanem Klenyán Csaba klarinétművésszel, Novák Péter táncos koreográfussal, Dr. Tulassay Tivadar orvos professzor gyermekgyógyász, egyetemi tanárral, és Zsoldos Dáviddal a Fidelio alapítójával, az LS Média Network ügyvezetőjével beszélgetett a zene szabadságáról.
A zene szabadsága a Hadik Szalonban
Amellett, hogy a közönség megismerhette Dubóczky Gergely karrierjének állomásait, kollégái, barátai révén a zene és az orvostudomány, a műfajok közti párbeszéd is előtérbe került a beszélgetésen.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.