Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Adventi ajánlatok

Újbuda   |   2017, november 30 - 11:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdődtek a kerületi adventi készülődések: az állandó vásár hagyományosan az Allee mellett található, de ezen kívül több, elsősorban hétvégi karácsonyi vásárra is várják a szervezők az érdeklődőket.

Két figyelemre méltó adventi vásár is nyílik Újbudán, amelyre érdemes ellátogatni. Az Allee mellett, a Kőrössy József utcában van a kerület hivatalos rendezvénye, amely november 18-ától december 24-éig tart. A szervező Buda Hold Kft. tájékoztatása szerint idén ismét több kerületi alkotó mutatja be egyedi és különleges képző-, illetve iparművészeti alkotásait, termékeit. A gasztronómia kedvelői bor- és pálinkaházak termékeit kóstolhatják, valamint vásárolhatják meg az ételkülönlegességek, sütemények, édességek mellett. A vásáron kap helyet Újbuda Önkormányzatának jégpályája is, amelyet a kerületiek ingyen vehetnek igénybe, a lakcímkártya bemutatásával. A rendezvény a bevásárlóközpont üzleteivel egy időben, vagyis általában este nyolckor zár be, nyitás minden nap reggel tíztől.

Slow-advent a Bartókon

Három budapesti kulturális bevásárlóutca, köztük a Bartók Béla Boulevard december 8-án újszerű kezdeményezéssel rukkol elő. Az úgynevezett slow-érzést szeretné advent idején bemutatni és átadni a Falk Miksa utca, a Bartók Béla út és a Ráday utca, a helyszíneken a valódi értékeket helyezik előtérbe. A három tematikus utca közös adventi programsorozatát a BUM hívta életre.

Albertfalván hagyományteremtő jelleggel szerveznek az Albertfalvi Közösségi Házban adventi vásárt, december 8–10. között, péntek estétől vasárnap estig. A közösségi házban, illetve az udvarán mintegy 20 standot állítanak fel a kézműveseknek, az ötvöstől a bőrösig, a foltvarrótól a fazekas mesterig. A gyerekeket játszóház várja, a nagyobbak papírt is meríthetnek, illetve mézes kalácsot díszíthetnek. A színpadon szombat délelőttől folyamatosak lesznek a karácsonyi és adventi programok, amelyeket az esti koncertek koronáznak meg. Szombaton hétkor Auth Csilla, vasárnap a Chameleon Jazz Band lép fel.

Adományok

Az Allee melletti adventi vásáron folyamatosan gyűjtenek adományokat: a Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány december 4–9. között, Farkas Krisztina albertfalvai önkormányzati képviselő és a Pont magazin munkatársai december 11–17. között, a Down Alapítvány december 18–23. között. A Zöldellő Angyalkert Alapítvány november 18.–december 24. között tart jótékonysági vásárt a standján. Az albertfalvai vásáron is lehet dotációkat felajánlani, ez ügyben Farkas Krisztina önkormányzati képviselőt érdemes keresni.

 

Kreaplacc a Malomban

Idén is megrendezi az Összefogás Újbudáért Egyesület a Karácsonyváró KreaPlaccot december 2-án, a Malom Közösségi Házban, ahol munka és gyerekek mellett kézműveskedő nők, anyák mutathatják meg alkotásaikat. A délelőtti program jó dobbantó az esti adventi vásárkörúthoz.

H. GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.