Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Ajándékot kaptak a táborozók

Újbuda   |   2018, július 9 - 10:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ajándékot kaptak a Kánai úti Sport11 Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban táborozó gyerekek.

Strand- és sporteszközöket kaptak a Sport11 Sport, Szabadidő és Rendezvényközpont táborozói. Az ajándékokat Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Kft. vezetője és munkatársai adták át. A Kánai úti létesítmény tökéletes helyszíne volt a tábornak, amelyet sportegyesületek közösen szerveztek tapasztalt, gyerekekhez értő vezetőket alkalmazva. A táborozók többféle sportprogramon vehettek részt, de végig az úszásoktatáson volt a hangsúly. A trénerek szerint hozzájárul a tábor sikereihez, hogy motiválják egymást a csapatban tanuló gyerekek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.