Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Akció a közterület megtisztításáért

Újbuda   |   2018, április 25 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntes szemétszedést szervezett a Vitorlázó útnál és a Kőérberki útnál a Falk and Ross Group Europe nevű cég. Az akcióhoz több más vállalat is betársult.

A meleg idő piknikre csábította a családokat, sétára a kutyásokat, sárkányreptetésre a fiatalokat a Vitorlázó út és Kőérberki út környékén található területen. A 700 méter hosszú sétaúton azonban nincsenek szemétgyűjtők, így a látogatók után rengeteg hulladék gyülemlett fel. A munkába járók életét egyre inkább megnehezítette a gumiabroncs-, sitt- és háztartásiszemét-halom is. Ezért a promóciós textiltermékeket értékesítő német cég leányvállalatának dolgozói, a szintén környékbeli Bortársaság, Salus Kft. és több más vállalat alkalmazottaival összefogva, önkéntes szemétszedési akcióba kezdtek. – A csaknem három órán át tartó munka során két konténer telt meg – mondta Einwachter Zoltán, a Falk and Ross Group Europe ügyvezetője. A szükséges kellékek (kesztyűk, botok, láthatósági mellény, konténer) költségeit a cég állta. – Reméljük, hogy akciónkkal példát mutathattunk, és arra buzdíthatjuk a kerületieket, hasonló esetben ők is így járjanak el – tette hozzá az ügyvezető.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.