Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. kedd, András, Andor

Alakítsuk együtt Újbuda legizgalmasabb új közösségi terét!

Újbuda   |   2021, február 10 - 14:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az alábbi kérdőív kitöltésével bárki elmondhatja, milyenné formálná az Indóház környékét, milyen szolgáltatásokat látna itt szívesen: https://www.surveymonkey.com/r/indohaz

A Kelenföldi vasútállomás az ország egyik legrégebbi vasúti örökséghez kapcsolódó épülete, mely egészen a közelmúltig eredeti funkciójában üzemelt. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiállítóhelyeként újjászülető épület a jövőben Újbuda új közösségi, kulturális központjává is válhat az épület és a környező területek megújítása révén.
A tervek szerint a Kelenföld indóház legfőbb attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz egy vasúttörténeti kiállítás részeként. A kulturális kínálatot időszaki kiállítások és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik majd.
Az épület környezetében a villamosvégállomás menti bódék lebontásával vasúti tematikájú játszókert létesül, teraszán szabadtéri mozivetítésekkel, az épület pedig kiegészül egy kilátópontként, trainspotter-helyként is szolgáló új, kortárs terasszal a vasút felé, valamint a tervek szerint egy bisztró is helyet kap az épületben. Előtte, szabadtéren az indóházzal közel egyidős gőzmozdony fog állni.
További részletek a tervekkel kapcsolatban: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/266615621487136
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.