Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Alakul az új kocsiszín Budafokon

Újbuda   |   2016, szeptember 27 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már tart a Budafoki kocsiszín felújítása, ahol az új, alacsonypadlós CAF villamosok és az 1-es villamosvonal többi járművének üzemeltetését végzik majd a jövőben. A munkálatokról közösségi oldalán tett közzé fotókat a Budapesti közlekedési Központ.

A kocsiszín átépítése az épületek rossz állapota és a telep bonyolult szerkezete miatt vált szükségessé. A jelenlegi munkálatokkal elbontják a csarnok megmaradt vágányait, készülnek az új épületek vasbeton szerkezetei. A régebbi épületek közül a III. számú csarnokot felújítják, hogy a későbbiekben a hóseprő gépeket és a nosztalgiajárműveket tárolják. A járművek javítására és a napi vizsgálatok elvégzésére egy-egy csarnok épül.

Mint korábban beszámoltunk róla, az eredetileg becsült nettó 7, 2 milliárd forint helyett nettó 5,73 milliárd forintért végzi el a beruházást az STR Építő Kft. A felújítás várhatóan 2017 áprilisáig tart.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.