Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. szombat, László

Albertfalva gyászol

Újbuda   |   2018, május 29 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 25-én elhunyt Sarkadi Nagy Emília, az Albertfalvi Polgárok Köre alapítótagja, vezetője. Embersége, intellektusa, műveltsége, humora egyedülálló volt, életét a közösségnek, a közügyeknek szentelte.

Az elmúlt három évtizedben sok esemény, rendezvény, kiállítás, kirándulás kötődött Sarkadi Nagy Emília nevéhez. Egyebek melett szerkesztette a több évfolyamot megért Albertfalvi MiÚjságot, hagyományt teremtett az Albertfalvi Napokkal, megapalította az Albertfalvi Polgárok Körét.

Fáradhatatlan volt, kimeríthetetlen ötlettárral rendelkezett. Az Albertfalvi Közösségi Ház munkatársainak kiváló partnere volt, ráérzett a fontos pillanatokra, mindig ott volt, amikor szükség volt rá.

Sarkadi Nagy Emília sokat tett Albertfalváért és a helyi polgárok köréért.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.