Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Albertfalva gyászol

Újbuda   |   2018, május 29 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 25-én elhunyt Sarkadi Nagy Emília, az Albertfalvi Polgárok Köre alapítótagja, vezetője. Embersége, intellektusa, műveltsége, humora egyedülálló volt, életét a közösségnek, a közügyeknek szentelte.

Az elmúlt három évtizedben sok esemény, rendezvény, kiállítás, kirándulás kötődött Sarkadi Nagy Emília nevéhez. Egyebek melett szerkesztette a több évfolyamot megért Albertfalvi MiÚjságot, hagyományt teremtett az Albertfalvi Napokkal, megapalította az Albertfalvi Polgárok Körét.

Fáradhatatlan volt, kimeríthetetlen ötlettárral rendelkezett. Az Albertfalvi Közösségi Ház munkatársainak kiváló partnere volt, ráérzett a fontos pillanatokra, mindig ott volt, amikor szükség volt rá.

Sarkadi Nagy Emília sokat tett Albertfalváért és a helyi polgárok köréért.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.