Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Albertfalva Mozaik vetélkedő

Újbuda   |   2019, március 13 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 11-én rendezték meg az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában az Albertfalva Mozaik helytörténeti vetélkedőt. A versenyen a Petőfi mellett a Don Bosco Katolikus Általános Iskola és a Szent II. János Pál Iskolaközpont felsős diákjai is részt vehettek.

A felső tagozatosok közül hat csapat jelentkezett a versenyre, akik először prezentációval kísért előadásaikban mutatták be az iskola történetét. Ezt totó, puzzle és korabeli ruhák és ismert épületek felismerése követte. Ez utóbbiakat meg is kellett keresni és ezt fotóval dokumentálni. - A zsűri dicsérte az alapos felkészülést, az izgalmas feladatokat. Láthatóan mindenki jól érezte magát – áll az iskola honlapján.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.