Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Állandó kedvezményt kínál újbudaiaknak a Móricz Zsigmond Könyvesbolt

Újbuda   |   2015, július 21 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egész évben kedvezményes vásárlás lehetőségét kínálja újbudaiaknak a körtéren megnyílt Móricz Zsigmond Könyvesbolt. A Kossuth Kiadói Csoport legújabb üzlete az idén márciusban csődvédelmet kért Ulpius-ház Könyvkiadó egykori üzletének helyén található.

A Móricz Zsigmond körtéren nyitotta meg negyedik könyvesboltját a Kossuth Kiadói Csoport. Az író nevét viselő üzlet megnyitóján Spiró György író elmondta, hogy manapság "divat" könyvesboltokat bezárni és könyvtárakat megszüntetni, azonban ez mindig is így volt. Példaként említette, hogy már az "ókori nagyok" munkáinak túlnyomó többsége is elveszett, az akkor felhalmozott tudásnak csupán töredéke maradt az utókorra.
Az író Umberto Eco és Jean-Claude Carriére magyarul 2010-ben megjelent beszélgetéseit idézve hangsúlyozta azt is, hogy az "elektronikus-alapú memóriatár" rendkívül sérülékeny, továbbra is a papíralapú információtárolás a legbiztonságosabb és legtartósabb módszer. - A könyv egészen páratlan módon képes az emberi tudást megőrizni - fogalmazott Spiró György.
Hozzátette: majdnem mindegy ,melyik bolt mit árul, a lényeg, hogy könyv legyen. Mint fogalmazott, a Móricz Zsigmond Könyvesbolt megnyitása számára azt jelenti, hogy "nincsen minden veszve".
Az eseményen Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a Móricz Zsigmond Könyvesbolttal egynapon adták át Magyarország első könyvautomatáját is az Uzsoki utcai kórház főbejáratánál. Az automata kínálatában egyszerre több mint húsz könyv szerepel, a választásban egy digitális kisképernyő segít, ahol böngészni lehet a művek ismertetői között. A megvásárolható könyvek között a gyerekkönyvek, krimik, bestsellerek, kvízkönyvek és díszkötetes klasszikusok mellett helyet kap a kortárs irodalom is.
A könyvesbolt nagy érdeklődés mellett zajló keddi megnyitóján a vásárlók a Kossuth Kiadói Csoport szerzőivel, többek között Spiró Györggyel, Bitó Lászlóval, Horváth Péterrel és Tömpe Istvánnal dedikáltathattak. A nyitási akció minden könyvre, hangoskönyvre, magazinra egész héten 30 százalék, de az újbudaik egész évben 11 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak lakcímkártyájuk felmutatásával. 

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.