Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Állásbörze Újbudán

Újbuda   |   2019, október 15 - 10:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

A VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében állásbörzét rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat tanácstermében október 4-én.

Újbudán tavaly ilyenkor 962 regisztrált álláskereső volt, jelenleg 878. Nekik szervezték meg a 24. Újbudai Állásbörzét, ahol ötven munkáltató mintegy 1500 munkahelyet kínált. Az eseményt Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója, Domokos Péter nyitotta meg. Az állásbörze célja az volt, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, lehetőséget adjon a személyes találkozásra. Az érdeklődők nemcsak az álláshelyek között válogathattak, hanem személyre szabott segítséget kaptak, munka-, pálya- és álláskeresési tanácsadáson vehettek részt, megismerhették a VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt szolgáltatásait, támogatásait. A projekt segítséget ad az átképzésben, lelki támogatást nyújt a munkájukat elvesztőknek, továbbá az önéletrajzok tökéletesítésében és a motivációs levelek megszerkesztésében is van hova fordulni.

D. B. S.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.