Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Állásbörzét rendeztek a Műegyetemen

Újbuda   |   2019, március 19 - 15:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem 150 kiállító, több ezer állás-, gyakornoki és ösztöndíj ajánlata várta az érdeklődőket a BME állásbörzéjén.

A Műegyetemi Állásbörzén 118 standon várták a pályakezdőket, 131 helyen a tapasztalt munkavállalókat is, 100 cégnél pedig kifejezetten hallgatóknak szóló ajánlatok közül válogathattak az érdeklődők. Az előzetes felmérés szerint a jelenlévő munkáltatóknak legnagyobb számban villamosmérnökökre (90 kiállító), informatikusokra (81 kiállító) és gépészmérnökökre (79 kiállító) volt szükségük, de az egyéb végzettséggel rendelkezők is számíthattak különleges szakmai lehetőségekre. 54-56 kiállító biztosított pozíciókat közgazdasági és pénzügyi területen, míg műszaki menedzsert 59, mechatronikai mérnököt 56, logisztikai mérnököt 43, közlekedésmérnököt 39, vegyészmérnököt 30 cég keresett, az építő- és építészmérnökök több mint 60 munkáltató kínálatát nézhették át. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűek is több mint 20 cég hirdetéseiből szemezgethetett. Érdekesség, hogy 41 kiállító olyan munkákra várta a jelentkezőket, amelyekhez nem kért szakképzettséget. A rendezvényen jól látszott: egyre közkedveltebbek a gyakornoki programok, mert kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a hallgatók megfelelő rutint szerezhessenek, még mielőtt főállást vállalnak.

A következő Műegyetemi Állásbörzét 2019. október 9-10. között tartják.

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.