Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 2. csütörtök, Áron

Aranylakodalmak ünneplésével indult a Kerület Hete

Újbuda   |   2019, november 7 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megható eseménnyel kezdődött a Kerület Hete, a Danubius Hotel Flamencóban az aranylakodalmukat tartó idős párokat ünnepelték november 5-én.

Az önkormányzat 2007 óta várja a hosszú ideje házasságban élő kerületi párok jelentkezését közös ünneplésre. Az első megható eseményből évente ismétlődő újbudai hagyomány lett és idén tizennégy aranylakodalmas házaspár erősítette meg korábbi fogadalmát. A hivatalos ceremónián elsőként Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte az ötvenedik, ötvenötödik vagy épp hatvanadik házassági évfordulót ünneplő párokat. Köszöntője után Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője mondta el, hogy fontosnak tartja a város legnagyobb és dinamikusan fejlődő kerületében azokat a hagyományokat és tapasztalatokat, amelyeket csak az itt élő legidősebb lakók tudnak átadni a jövő nemzedékeinek. Ezt követően a tizennégy aranylakodalmas házaspár újra örök hűséget fogadott egymásnak, majd a József Attila Színház művészeinek előadása zárta az eseményt.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Óvodai beiratkozás 2020/2021  

A jelenlegi veszélyhelyzet miatt rendhagyó módon, a személyes kontaktust elkerülve lehet az óvodai beiratkozásokat megtenni, a 2020/2021 nevelési évre. A XI. kerületi önkormányzati óvodák vezetői 2020. április 21-éig az Oktatási Hivatal által megküldött lista alapján, hivatalból felveszik azokat a kerületi gyermekeket a lakcímük szerint illetékes óvodába, akikre vonatkozóan nem érkezett jelzés más óvodától, hogy oda felvételt nyertek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.