Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Átadták a Pro Cultura Újbuda kitüntetéseket

Újbuda   |   2016, január 25 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Kultúra Napja alkalmából átadták az idei Pro Cultura Újbuda kitüntetéseket. Az önkormányzat a kerület művelődésének, kulturális színvonalának növelése érdekében végzett művészeti munkásságért ítéli oda a díjakat.

Budai Ilona népdalénekesnek, Scheffer Lívia galériatulajdonosnak és Kovács-Gombos Gábor festőművésznek ítélte oda az idei Pro Cultura Újbuda kitüntetéseket Újbuda Önkormányzata. Az elismeréseket - a Magyar Kultúra Napja alkalmából - Hoffmann Tamás polgármester adta át az év első testületi ülésén, január 25-én.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, Kölcsey Ferenc ugyanis ezen a napon fejezte be a Himnuszt 1823-ban. Erről „A magyar nép zivataros századaiból” alcímű vers kézirata is tanúskodik, amelyet Kölcsey csekei magányában fejezett be.

A hivatalos indoklás szerint „Pro Cultura Újbuda” elismerés a kerület művelődésének, kulturális színvonalának növelése, szellemi javainak gyarapítása érdekében kifejtett kiemelkedő, maradandó értékű tevékenységért, valamint a nagy múltú városrész hagyományainak alkotó továbbfejlesztése érdekében végzett művészeti munkásságért adható.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.