Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Újbuda   |   2020, július 3 - 15:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda kitüntetéssel rendszerint azokat ismeri el a kerület vezetése, akik kimagasló tevékenységet végeznek a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért. A díjakat az alpolgármesterek, Bakai-Nagy Zita, Orosz Anna és Barabás Richárd adták át a B32 Galéria és Kultúrtérben július 2-án.

Újbuda képviselő-testülete Pro Urbe Újbuda kitüntetést adományozott Härtlein Károly egyetemi mesteroktatónak, a természettudományos szemléletformálás, a tudomány népszerűsítése, a közép- és felsőfokú fizikaoktatás, a tehetséggondozás terén végzett kimagasló munkája elismeréseként.

Pro Urbe Újbuda posztumusz kitüntetést adományoztak Beleznay Andornak, a Petőfi Sándor Általános Iskola nyugalmazott igazgatójának, fizika tanárának, az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény néhai vezetőjének Albertfalva közösségéért végzett több évtizedes példaértékű helytörténeti munkájának, magas színvonalú pedagógiai tevékenységének elismeréseként.

Pro Communitate Újbuda kitüntetést kapott Vargáné Mátray Csilla, a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete titkára és alapító tagja kiemelkedő közösségszervező munkájáért és ugyancsak ezzel a kitüntetéssel jutalmazták a Kortárs Építészeti Központot is, a kortárs építészet terén végzett kiemelkedő társadalmi tevékenysége elismeréseként. A díjat Kádár Bálint elnök vette át.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.