Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Átvették megbízólevelüket a képviselők

Újbuda   |   2014, október 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda megválasztott képviselői átvették megbízólevelüket a Polgármesteri Hivatalban rendezett hivatalos ünnepségen. Kiss Györgyi a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, jogerőre emelkedett a 2014-es önkormányzati választás XI. kerületi eredménye, így október 22-én megalakulhat Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az önkormányzati törvény 15 napot ad arra, hogy megszülessenek a választások végleges jogi eredményei, de a jogorvoslati idő várhatóan több esetben ezen túlhúzódik – mondta korábban a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Újbudán gyorsan megállapították a jogerős eredményeket, így október 17-én a XI. kerület polgármestere, 17 egyéni képviselője és több nemzetiségi önkormányzati képviselője vehette át képviselői megbízólevelét. A listáról bejutott 7 képviselő személyéről hétfőig lesz jogerős döntés, így ők október 20-án vehetik át azokat.

A korábbi gyakorlattól szokatlan módon, most a képviselők az alakuló ülés előtt veszik át megbízó leveleiket anélkül, hogy esküt tennének. Így hivatalosan csak a testület október 22-i alakuló ülésén válnak képviselővé. Újbuda polgármestere ismét Hoffmann Tamás lett, a leendő Fidesz-KDNP frakciójába pedig négy új képviselőt választottak meg a kerületiek. A képviselő-testület 24+1 fős lesz, az önkormányzatban pedig 40 nemzetiség képviselteti magát.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.