Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Átvették megbízólevelüket a képviselők

Újbuda   |   2014, október 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda megválasztott képviselői átvették megbízólevelüket a Polgármesteri Hivatalban rendezett hivatalos ünnepségen. Kiss Györgyi a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, jogerőre emelkedett a 2014-es önkormányzati választás XI. kerületi eredménye, így október 22-én megalakulhat Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az önkormányzati törvény 15 napot ad arra, hogy megszülessenek a választások végleges jogi eredményei, de a jogorvoslati idő várhatóan több esetben ezen túlhúzódik – mondta korábban a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Újbudán gyorsan megállapították a jogerős eredményeket, így október 17-én a XI. kerület polgármestere, 17 egyéni képviselője és több nemzetiségi önkormányzati képviselője vehette át képviselői megbízólevelét. A listáról bejutott 7 képviselő személyéről hétfőig lesz jogerős döntés, így ők október 20-án vehetik át azokat.

A korábbi gyakorlattól szokatlan módon, most a képviselők az alakuló ülés előtt veszik át megbízó leveleiket anélkül, hogy esküt tennének. Így hivatalosan csak a testület október 22-i alakuló ülésén válnak képviselővé. Újbuda polgármestere ismét Hoffmann Tamás lett, a leendő Fidesz-KDNP frakciójába pedig négy új képviselőt választottak meg a kerületiek. A képviselő-testület 24+1 fős lesz, az önkormányzatban pedig 40 nemzetiség képviselteti magát.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.