Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Átvették oklevelüket a Prizma Állásközvetítő hallgatói

Újbuda   |   2015, január 27 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Oklevelet kaptak utolsó tanórájukon az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda ingyenes német nyelvtanfolyamának végzős diákjai. Ők az elsők, akik a középhaladó kurzust is elvégezték.

A kerületi állásközvetítő három éve hirdetett először felzárkóztató alapképzést munkakeresőinek azzal a céllal, hogy növelje a jelentkezők elhelyezkedési esélyeit nyelvi és informatikai készségekkel. Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. Hamzsabégi úti telephelyén indult két hónapos alapszintű nyelvi képzések iránt tavaly is nagy volt az érdeklődés.

– Kezdeményezésünk kivételes, hiszen kevés olyan munkaügyi központ vagy közvetítő van, amely ingyenes képzést nyújt álláskeresőinek - mondta Lőrincz Gergely, Újbuda Prizma Kft. ügyvezetője. Szerinte a tanfolyamon nemcsak a résztvevők nyelvtudása fejlődik, hanem olyan mikroközösségek is alakulnak, melyek a kurzus után is segítik egymást. Úgy véli, a továbbképzés azért is fontos, mert a résztvevők hasznosan tölthetik idejüket akkor is, ha elhúzódna az álláskeresés.

A résztvevők tavaly novembertől magasabb, középhaladó szinten folytatták tanulmányaikat, melynek egyik utolsó tanóráján Hoffmann Tamás polgármester oklevéllel jutalmazta a végzősöket. Bár a hallgatók elégedettek a képzés és a csoportra szabott óramenet színvonalával, Gágonyné Asztalos Judit nyelvtanár szerint kevés nyolc alkalom ahhoz, hogy a diákok érdemi tudást szerezzenek. Úgy véli azonban, hogy megduplázva a képzés idejét, reális cél lehet a használható szóbeli nyelvismeret megszerzése.

2014 szeptemberében 400-an végezték el a Prizma nyelvi képzéseit. A tanfolyamok résztvevői jelenlegi is két hónapig, heti egy alkalommal járnak 10–12 fős csoportokban az alapképzésekre. Az angolórákat hétfőnként, a német tanfolyamot szerdán tartják 10–12 óra között, az informatika képzés pedig 9–11 óra között lesz a Polgármesteri Hivatal épületében.

(T.D. – ÚjbudaTV)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.