Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Átvették oklevelüket a Prizma Állásközvetítő hallgatói

Újbuda   |   2015, január 27 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Oklevelet kaptak utolsó tanórájukon az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda ingyenes német nyelvtanfolyamának végzős diákjai. Ők az elsők, akik a középhaladó kurzust is elvégezték.

A kerületi állásközvetítő három éve hirdetett először felzárkóztató alapképzést munkakeresőinek azzal a céllal, hogy növelje a jelentkezők elhelyezkedési esélyeit nyelvi és informatikai készségekkel. Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. Hamzsabégi úti telephelyén indult két hónapos alapszintű nyelvi képzések iránt tavaly is nagy volt az érdeklődés.

– Kezdeményezésünk kivételes, hiszen kevés olyan munkaügyi központ vagy közvetítő van, amely ingyenes képzést nyújt álláskeresőinek - mondta Lőrincz Gergely, Újbuda Prizma Kft. ügyvezetője. Szerinte a tanfolyamon nemcsak a résztvevők nyelvtudása fejlődik, hanem olyan mikroközösségek is alakulnak, melyek a kurzus után is segítik egymást. Úgy véli, a továbbképzés azért is fontos, mert a résztvevők hasznosan tölthetik idejüket akkor is, ha elhúzódna az álláskeresés.

A résztvevők tavaly novembertől magasabb, középhaladó szinten folytatták tanulmányaikat, melynek egyik utolsó tanóráján Hoffmann Tamás polgármester oklevéllel jutalmazta a végzősöket. Bár a hallgatók elégedettek a képzés és a csoportra szabott óramenet színvonalával, Gágonyné Asztalos Judit nyelvtanár szerint kevés nyolc alkalom ahhoz, hogy a diákok érdemi tudást szerezzenek. Úgy véli azonban, hogy megduplázva a képzés idejét, reális cél lehet a használható szóbeli nyelvismeret megszerzése.

2014 szeptemberében 400-an végezték el a Prizma nyelvi képzéseit. A tanfolyamok résztvevői jelenlegi is két hónapig, heti egy alkalommal járnak 10–12 fős csoportokban az alapképzésekre. Az angolórákat hétfőnként, a német tanfolyamot szerdán tartják 10–12 óra között, az informatika képzés pedig 9–11 óra között lesz a Polgármesteri Hivatal épületében.

(T.D. – ÚjbudaTV)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.