Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni pótfelvételire

Újbuda   |   2017, július 26 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a 2017-es pótfelvételire - derül ki több felsőoktatási intézmény oldaláról, amelyek már gőzerővel készülnek a második felvételi körre.

Több mint 101 ezren várják a ma esti ponthatárokat, ennyien jelentkeztek a 2017-es felvételire a február 15-i határidőig. BA- és BSc-képzésre összesen 78 656-an, osztatlan képzésre 14 909-en, mesterszakra 19 091-en, felsőoktatási szakképzésre 9898-an szeretnének bekerülni. A pótfelvételire csak az adhat be jelentkezési lapot, aki az idei "sima" felvételin egyetlen szakra sem jut be, vagy egyáltalán nem is jelentkezett egyetemre, főiskolára 2017-ben.

Fontos, hogy a pótfelvételin mindössze egy felsőoktatási intézmény egy szakját lehet megjelölni, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket, mielőtt döntést hoztok.

A szakok listáját a felvételi ponthatárok kihirdetése után néhány nappal hozzák nyilvánosságra.

forrás: eduline.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.