Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Az aradi vértanúkra emlékezett Újbuda

Újbuda   |   2020, október 7 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az október 6-ai nemzeti gyásznapon Újbuda vezetése Schweidel József honvéd tábornok emléktáblájánál rótta le tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett hősei és az első felelős magyar kormány vértanúhalált halt miniszterelnöke előtt.

A megemlékezésen László Imre polgármester kiemelte: a tizenhárom vértanú mindegyike hős volt, akik nehéz időkben találták meg a helyes utat. Önfeláldozás nélkül soha nem jutott volna el az ország a Deák Ferenc által megalapozott nagy ívű gazdasági és kulturális fejlődéshez.
Újbuda Önkormányzatának megjelent vezetői és képviselői mellett a tábornok leszármazottai is megkoszorúzták az emléktáblát.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.