Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 20. kedd, István Az államalapítás ünnepe

Befejeződött az Amfiteátriumi Mesék második évada

Újbuda   |   2018, augusztus 30 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három nyári estén is kedveskedett a világ legkisebb amfiteátriumában, a Gazdagréti Közösségi Ház előtti téren gyerekeknek a Portéka Színpad. A mesés rendezvényeket mindhárom hónap utolsó keddjén tartották.

Az ingyenes előadások különösen népszerűek voltak, a később érkezők sokszor már csak álló helyekről nézhették a produkciót. Dinnyés István és partnere három évtizede járja az országot a Portéka Színpad előadásaival. A sok-sok zenével, játékkal fűszerezett darabjaikban nemcsak ők és a bábok, hanem a gyerekek is szerepelnek, vagy segítenek megoldani egy-egy helyzetet. Ezen a nyáron Cecil Úr izgalmas utazását, a Fekete cilinder mese-musicalt és a Törökülés című darabot muatták be az Amfiteátriumi Mesék rendezvénysorozat előadásain.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztus 20. - forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni  

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.