Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Belgrádi találkozó, fiatal gondolkodók

Újbuda   |   2018, június 28 - 09:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt országból érkeztek diákok és önkormányzati szakértők Belgrádba a NewGenerationSkills (NGS) nemzetközi projekt keretében meghirdetett Youth Camp nevű eseményre júniusban. A szerb fővárosban a résztvevők közösen gondolkodtak az innováció lehetőségeiről.

Az Újbuda Önkormányzata, mint vezető partner által jegyzett NewGenerationSkills projekt helyi képzési programjában (Dynamic Learning Package) résztvevő maratoni távfutó Gábor úgy tapasztalta, hogy a felsőoktatásban tanulók hétköznapjaiból hiányzik a sport. Ezért szociális innovációként egy, a futást közösségi élménnyé szervező online csoport létrehozásának ötletével érkezett az NGS projekt belgrádi Youth Camp programjára, amit a későbbiekben akár egy kifejezetten erre a célra tervezett telefonos applikáció kidolgozásával szeretne továbbfejleszteni és megvalósítani. Gábor ötletét az Önkormányzat és az Up- Academy együttműködésével megvalósított 15-29 év közötti, pályaválasztás előtt álló fiataloknak szervezett képzésen alakította ki és tesztelte, majd egy helyi szakmai válogatót követően kapott lehetőséget arra, hogy több újbudai és a partnervárosokból érkező nyitott szellemű fiatal társával együtt a szerb fővárosba utazhasson és részt vegyen a projekt 2 napos Youth Camp programján. Itt a projekt nemzetközi partnertalálkozójával egyidejűleg öt ország diákjai ismerkedtek össze és cseréltek ötleteket, tapasztalatokat a szociális-, üzleti- és gazdasági innováció területét érintően. A különböző innovatív elképzelések bemutatása után a résztvevők a szociális vívmányokról, jövőbeli vállalkozásokról is beszélgettek. A NewGenerationSkills projekt célcsoportját jelentő 15-29 év közötti szereplők az őket foglalkoztató regionális problémákat is bemutatták, a megoldásokon közösen gondolkodtak, ami hozzásegítheti őket a helyi viszonyok között a gazdasági, társadalmi és szociális találmányok megvalósításához. A fiatalok hosszú távú célja az, hogy ezekből az innovációkból később megélhessenek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.