Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. péntek, Luca, Otília

Beszédfejlesztés művészetterápiával Újbudán

Újbuda   |   2015, július 23 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel hatvan gyermek vett részt az előző tanévben a Budapesti Korai Fejlesztő Központ művészetterápiás foglalkozásain a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával.

A művészetterápia hagyománya a Budapesti Korai Fejlesztő Központban az elmúlt 15 évben zeneterápiás foglalkozások keretében valósulhatott meg. Az elmúlt tanévben a képzőművészet-terápia eszközrendszerének segítségével még több gyermek részesülhetett az önkifejezés, a szabadon alkotás örömében, terápiás hatásában. Mindez azok számára elengedhetetlen, akiknél nehezített a kommunikáció, nem indul meg a beszéd.

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ a kerületben az önkormányzat támogatásával működő civil fenntartású köznevelési intézmény. 0-6 éves korú eltérő fejlődésű, fogyatékos gyermekeknek és családjaiknak nyújt komplex terápiás szolgáltatásokat, a gyógypedagógiai fejlesztés és mozgásterápiák mellett olyan speciális terápiákat is, művészetterápia.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az Aranycsapat – és ami utána következik  

A diplomataként és futballistaként is ismert történész, Borsi-Kálmán Béla a Rákosi-korszak és a Kádár-rendszer történetének tükrében mutatja be a magyar labdarúgás sikeres korszakát és hanyatlását.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.