Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Bezártak a játszóterek, leállt a sportélet

Újbuda   |   2020, március 25 - 12:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyarországon is terjedő koronavírus-járványban a kerületi sportlétesítmények szintén a fertőzések gócpontjai lehetnek. Ezért március 16-ától az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kezelésében lévő intézmények határozatlan ideig zárva tartanak.

Nem látogatható a Nyéki Imre Uszoda, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont, a Bártfai utcai Újbuda Sport Centrum, a Gabányi László Sportcsarnok és a Hunyadi úti Sporttelep sem.

A vírus rohamos terjedésének megakadályozása érdekében a profi sportágakban is lépniük kellett a szövetségeknek. A jégkorongban véget értek mind az Erste Liga, mind a szlovák Tipsport Liga küzdelmei. Az utóbbi bajnokságban szereplő MAC Újbuda számára ez azt jelenti, hogy az utolsó három mérkőzést már nem játszhatja le. Az alapszakasz győztese a HC05 Banska Bystrica lett, így ő képviselheti majd a Tipsport Ligát a CHL-ben jövőre, de a bajnoki címet hivatalosan nem nyerte meg egyetlen csapat sem idén. A MAC Újbuda a 9. helyen zárta az alapszakaszt.

A vízipólósok bajnoki küzdelmeit felfüggesztette és bizonytalan időre elhalasztotta a Magyar Vízilabda Szövetség. A férfi vízilabda OB I meccsei egyelőre nem folytatódnak, a hibátlanul küzdő A-Híd OSC-Újbuda további sikereire várni kell.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sem vállalta a zártkapus mérkőzések lebonyolítását, tagszervezeteivel egyeztetve úgy döntött, hogy a sportolók, sportszakemberek védelme érdekében korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti. Így a BEAC és a MAFC sem lép pályára.

A labdarúgóknál is csúszik a tavaszi idény, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség ugyancsak a bajnokságok felfüggesztése mellett döntött. A Kelen SC bezárta sportpályáját, arra kéri a lakosságot, hogy mindannyiuk egészségének megőrzése érdekében ne menjenek a lezárt Kelen pálya területére.

– Az újbudai járványintézkedések részeként a zárható játszótereket és közparkokat lezárja az önkormányzat. Ahol ez fizikailag nem megoldható, ott folyamatosan figyelmeztető táblákat helyezünk ki, a közterületi sportparkokat körbekordonozzuk. Kérjük a lakosságot, hogy az eszközöket jelenleg ne használják, illetve ha a parkokat látogatják, tartsanak néhány méter távolságot egymástól, és fokozottan ügyeljenek a higiéniára! Számos értesítést kaptunk, hogy sokan nem tartják be a lezárást, sőt, a kordonszalagokat is eltávolították, ezért a kerületi közterület-felügyelet folyamatos ellenőrzést végez kerületszerte – mondta lapunknak Hintsch György városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.