Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

BGF győzelem a víziabda bajnokságon

Újbuda   |   2014, április 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Nyéki Imre Uszoda adott otthont a II. Magyar Egyetemi Főiskolai Vízilabda Bajnokságnak április 5-6-án. A Budapesti Gazdasági Főiskola csapata nyerte meg a tornát, miután 16–9-re legyőzte az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttesét a vasárnapi döntőben.

Szombaton délben kezdődött a MEFOB-torna a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség közös szervezésében. A megnyitón Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere mellett Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is részt vett.
Idén tizenegy felsőoktatási intézmény csapata mérkőzött meg egymással. A bajnokság különlegessége, hogy a mérkőzéseket a megszokottól eltérő szabályok szerint játszották, például kisebb labdával, kisebb pályán. A hét méteren kívülről szerzett találat kettőt ért, a kiállított játékos pedig egyből visszatérhetett. Nem volt támadóidő, túlzott passzivitás esetén a játékvezető kézfeltartással jelezte a támadás végét. Az esemény hangulatát az is emelte, hogy a mérkőzéseket olimpiai bajnok vízilabdázók vezették. Az első összecsapásokon Kenéz György fújta a sípot, majd a későbbiekben többek között Benedek Tibor, Gergely István, Faragó Tamás és Csapó Gábor látta el játékvezetői feladatokat.

Az összesen kétszáz diákot medencébe szólító mérkőzésdömping délutánra már telt ház mellett zajlott. A rendezvény külön színfoltja volt a női Gálameccs, amelyen felsőfokú tanulmányaikat végző pólós hölgyek szálltak medencébe.

Az eseményen sokakat megrendített Szivós Márton vízilabdázó állapota, akin szombatra virradóra életmentő beavatkozást végeztek. A Corvinus Egyetem csapata a "Veled vagyunk Marci" üzenettel kívántak jobbulást a szegediek játékosának. A történtekről Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója számolt be, aki részt vett az analízisben és maga döntött a beavatkozásról: - A pénteki OB1-es Szeged-Vasas kiélezett mérkőzés negyedik negyedében Szívos Márton mellkasi fájdalomra panaszkodott. Az egyik legnagyobb koszorúér falában megrepedt egy felrakódás, azon vérrög keletkezett, amely majdnem elzárta az eret és ezáltal a sportoló egy kezdődő infarktust szenvedett el. Mivel idejében érkezett a kórházba és a beavatkozás is sikeres volt, teljesen stabil állapotban fekszik az intenzív osztályon. Bízik benne, hogy mihamarabb hazaérhet és folytathatja sportpályafutását - mondta.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott a vásár, elindultak az adventi programok  

Idén első alkalommal a Bikás parkban nyílt meg az Újbudai Adventi Vásár, amely december 24-éig kínál színes programokat. A borús idő ellenére már az első nap is karácsonyi hangulatban telt el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.