Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Biztonságban várhatják az idősek a karácsonyt

Újbuda   |   2015, december 10 - 09:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lakásvédelmi Akcióterv keretében az Albertfalvi Közösségi Házban osztották ki a kerületi nyugdíjasoknak az elektromos ajtóékeket és a belépésjelző riasztókészülékeket december 9-én.

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ismét ajtóékeket és belépésjelző riasztókészülékeket osztott ki a kerület időseinek. A jó előre meghirdetett programot az Albertfalvi Közösségi Házban tartották, ahol az idősek a 60+ kedvezménykártya, vagy nyugdíjszelvény és lakcímkártya bemutatásával vehették át a készülékeket. Az osztásban Farkas Krisztina és Csernus László önkormányzati képviselők is segédkeztek.

Az elektromos ajtóék egy ajtó alá helyezhető szerkezet, amely megakadályozza az ajtó kinyitását. Amennyiben illetéktelenek megpróbálják kinyitni az ajtót, a szerkezet hangjelzést ad a lakásban tartózkodó(k)nak. A biztonsági elektromos ajtóék használata egyszerű, segítségével megelőzhető a lakásokat érő támadás.

A belépésjelző riasztókészülék egy olyan, ajtóra vagy ablakra néhány másodperc alatt felhelyezhető biztonsági berendezés, amely az ajtó/ablak kinyitásakor erős hangjelzést ad, elriasztva a behatolót, és figyelmeztetve az ingatlanban tartózkodókat vagy a szomszédokat. A riasztóberendezés 3 darab gombelemmel működik, egyszerűen felragasztható az ablak- vagy ajtókeretre.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.