Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Biztonságos megoldás a Fraknó utcai idősotthon látogatásához

Újbuda   |   2021, január 14 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Érintésmentes látogatószobát hoztak létre az Újbudai Idősek Házában.

Az udvarról megközelíthető, plexivel elválasztott helyiségben az itt élők újra fogadhatják rokonaikat, barátaikat. A látogatóknak előzetesen regisztrálniuk kell, az idősotthon munkatársai egyeztetik velük a konkrét időpontot (heti egy alkalommal, maximum 20 perc). A vendégeknek írásban kell nyilatkozniuk egészségügyi állapotukról, kezüket, talpukat fertőtlenítik, csakúgy, mint minden látogatást követően a teljes helyiséget is. A szobát nyitás előtt megtekintette Bakai-Nagy Zita alpolgármester, aki reméli, az idősek könnyebben tudják majd elviselni a járvány miatt kényszerűen elszenvedett bezártságot, ha újra találkozhatnak szeretteikkel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.