Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Biztonságos Óvoda kupa és KRESZ-park Újbudán

Újbuda   |   2019, szeptember 26 - 14:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Biztonságos Óvoda Kupát rendeztek és felavatták a nyaranta épülő KRESZ-parkot az Észak-Kelenföldi Óvoda Keveháza utcai telephelyén a Biztonság Hetében. A szeptember 25-én tartott megnyitón részt vett Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, Jáger István rendőrkapitány, valamint a Közlekedéstudományi Intézet és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) több vezetője, munkatársa.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a gyermekek biztonsága különösen fontos, ilyen nagyvárosi környezetben oda kell figyelni arra, hogy a gyerekek gond nélkül juthassanak el az oktatási intézményekbe, hogy ott megfelelő körülmények között tanulhassanak, játszhassanak. Újbudán már valamennyi önkormányzati fenntartású ovi megkapta a biztonságos óvoda minősítést, és egyre több helyen szeretnék rendezvényekkel, programokkal segíteni a gyermek biztonságos közlekedését is. Ehhez óvodákban, játszótereken létesítenének KRESZ-parkot, ahol játszva ismerhető meg a közlekedés kultúrája - mondta a kerület vezetője.

Berzai Zsolt, az ORFK-OBB főtitkára hangsúlyozta, a biztonságos közlekedésre nevelést minél korábban el kell kezdeni, ezért is indították el a Biztonságos Óvoda Kupát a legfiatalabbaknak. Az óvodában, felkészült pedagógusok segítségével sajátíthatják el a gyerekek a kerékpáros és gyalogos közlekedés alapjait - mondta.

Az Észak-Kelenföldi Óvoda Keveháza utcai telephelyén ezen a napon minden a biztonságról szólt. A gyerekek a felavatott KRESZ parkban gyakorolták a kulturált közlekedés szabályait.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.