Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. szerda, Henrik, Roland

BKK: lezárják a budai alsó rakpartot szombat estig

Újbuda   |   2014, május 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felújítási munkálatok miatt péntek estétől szombat estig nem lesz járható a Budai alsó rakpart Rákóczi híd, Margit híd közötti szakasza. A munkák során felújítják a Friedrich Born rakpart Duna felőli sávját. A lezárás miatt szombaton napközben torlódások várhatóak, a munkavégzés a tömegközlekedést nem érinti.

Felújítási munkálatok miatt lezárják a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ezáltal ma este 10 és szombat este 8 óra között egyik irányban sem lesz járható a rakpart érintett szakasza, a Friedrich Born rakpart Duna felőli sávjának felújítási munkálatai miatt.

A budai alsó rakpart Friedrich Born rakparti szakaszán a Duna felőli forgalmi sáv igen rossz állapotú, ezért a Várkert Bazár magasságában lévő gyalogátkelőtől az Erzsébet híd irányába, közel 500 méteres szakaszon felújítják azt.

A lezárás miatt szombaton napközben torlódások lehetnek a Műegyetem rakparton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, valamint a Bem rakparton, ezért a BKK a pesti alsó rakpart, illetve a Hungária körgyűrű használatát javasolja. A munkavégzés a tömegközlekedési forgalmat nem érinti.

Újbuda

 lezárják a budai alsó rakpartot szombat estig

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.