Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Bolgár-magyar köznevelési konferencia Újbudán

Újbuda   |   2017, október 9 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bolgár-magyar köznevelési konferenciát tartottak október 6-án a B32Galéria és Kultúrtérben a Bolgár Oktatási és Tudományos Minisztérium, a DUNA Dunamenti Önkormányzatok Társulása, Újbuda Önkormányzata és Újbuda Bolgár Önkormányzata közös szervezésében.

A bolgár–magyar kapcsolatok erősítésére folyamatos a Dunamenti Önkormányzatok együttműködése, rendszeresen szerveznek szakmai programot a térség pedagógusainak. A szervezésben több budapesti kerület, köztük Újbuda is részt vesz, ezáltal minden évben máshol tartanak köznevelési konferenciát, idén Újbudán került erre sor. Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató szerint az együttműködés azért is fontos, mert az egyes országok közneveléseit összehasonlítva könnyebb értékelni a hazai gyakorlatot.
Az idei konferencia témáját a köznevelés aktuális kérdései és az óvodából iskolába lépés nehézségei adták. Szó volt a felzárkóztató oktatásról, valamint a logopédia ellátásra szoruló gyermekek óvodai integrációjáról is. Győrffyné Molnár Ilona elmondta, korábban Magyarországon is nehézséget jelentett az óvoda és az iskola közötti átmenet, ez Bulgáriában továbbra is probléma.
Petar Dulev a fórum szervezőbizottságának elnöke elmondta: már hét éve tart Magyarországgal az együttműködés. Szerinte az óvodából iskolába lépés világszerte kérdéseket vet fel.

H.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.