Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. csütörtök, Vilhelmina

Bomba: vasárnap lezárás lesz a Szent Margit Gimnázium környékén

Újbuda   |   2019, szeptember 11 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Margit Gimnázium területén az építkezés során II. világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, szeptember 15-ére biztonsági zárást rendeltek el a környéken.

A hatóságnak 686 lakást, valamint a környező irodaházakat, és vendéglátó helyiségeket kell kiüríteni. Információ: +36307492792

Az érintett utak:

Móricz Zsigmond körtér 1 - 3/A - 3/B - 4. számig terjedő lakóingatlanok, Himfy utca 1-10. számig terjedő lakóingatlanok teljes oldala, Villányi út 1-9. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, Balogh Tihamér u. 4/B-8. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Ménesi út 2-40. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Ménesi út 7-31. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Bartók Béla út 41-49. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Somlói út 2-30/B. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Kelenhegyi lépcső 4. szám alatt lévő lakóingatlan.

A körzetben átmenetileg forgalmi korlátozás is várható, amely érinti a tömegközlekedést is (ezzel kapcsolatban kérjük, figyelje a bkk.hu, ill. bkkinfo.hu oldalak híreit).

A XI. kerületben Bartók Béla út, Villányi út, Somló út.

Az ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása szeptember 15-én (vasárnap) reggel 8 órakor kezdődik. Az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

Kérjük a fenti időszakra a terület elhagyását és a hatóságok utasításainak betartását.

Köszönjük együttműködését és türelmét!

Budapest Főváros XI. Kerület

Újbuda Önkormányzata

Fájlok: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Idén is tanulhatnak robotprogramozást a gyerekek Újbudán – ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ!  

Az elmúlt két évben a kerületi diákok kimagasló eredménnyel vettek részt több, országos robotprogramozási versenyen: tavaly a IX. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen az ötödikesek Újbudai Robotok 1-es csapata lett az országos bajnok, a hatodikos fiúk harmadik helyezést értek el, nemrég pedig a Gyerekakadémia újbudai csapata a juniorok között 4. lett a World Robot Olympiad országos döntőjében. Szeptembertől az élményalapú robotprogramozó szakkörök tovább folytatódnak a kerületben: kezdő és haladó csoportok egyaránt indulnak, a részvételi díj 80%-át pedig az Önkormányzat fizeti! A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.