Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Bor és még ezer jó dolog

Újbuda   |   2015, október 5 - 10:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Valamennyi program a borról szólt és a borral volt kapcsolatos október 3-án a Kelenvölgyi Ezerjó Fesztiválon. Legtöbben a Boros étkek főzőversenyét várták.

A fődíjat, ami többek között könyvet, színházbelépőt, vacsorameghívást és egy üveg bort is tartalmazott Kárpáti István és csapata nyerte. Vörösboros kakaspörkölttel nyakon öntött túrós csuszájukhoz könnyed rozét választottak a tálaláskor. A zsüri elnöke Laub Ferenc, a Bazsalikom Vendéglő séfje szerint megérdemelték az elismerést, mivel olyan minőséget és ízvilágot hoztak létre, amit sok szakács megirigyelne.

Farkas Krisztina, Király Nóra, Nagyné Antal Anikó, Turbók Jánosné és Wendlerné Pirigyi Katalin önkormányzati képviselők egy csapatok alkotva neveztek a főzőversenyre. Az „Újbudai Nők” pusztapörköltet készítettek.

A verseny után következett a kézműves bor bemutató, a Bor-Ász vetélkedő valamint a Borra-Való együttes koncertje.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.