Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. vasárnap, Elemér

Bővül a Törcsvár Utcai Óvoda

Újbuda   |   2019, augusztus 15 - 12:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat óvodai férőhelybővítési programjának keretében idén két újabb csoportszobával gazdagodik a Törcsvár Utcai Óvoda, így további hatvan gyermek kaphat elhelyezést Sasadon.

Két éve megújult az óvoda csoportszobai épületrészének teljes homlokzata és tetőszigetelése, idén április elején pedig megkezdődhettek az új, 624 négyzetméter alapterületű épület kialakításának munkálatai. Május végétől, az óvodai ellátás nyári szünetében elindult a rossz műszaki állapotú gazdasági épületrész bontása is.
A két új csoportszoba mellett az új épületben hozzák létre a Törcsvár Utcai Óvoda tornatermét, egyéni fejlesztő szobáit (például sószoba, logopédiai fejlesztő), illetve jut majd hely a megújult funkcióknak, a melegítőkonyhának, az irodáknak és a kiszolgálóhelyiségeknek is. Már befejező szakaszban vannak az új épületrész szerkezetépítési munkái, ezt követően a szakági, szakipari munkálatokkal folytatódik a kivitelezés.
Az intézmény udvara is megújul ősszel, a régi, lebontott épület helyén játékra alkalmas tereket alakítanak ki, új burkolattal látják el az udvart, és egy játszórész is várja majd a gyerekeket. Összességében jelentősen megnő majd a szabadtéri játékra alkalmas terület, illetve a játszóeszközök száma a Törcsvár Utcai Óvodában, ahol a tervek szerint szeptember végén, október elején már két új csoportban további hatvan kisgyermek óvodai ellátását tudják lehetővé tenni.
A folyamatban lévő építési beruházás, az eszközbeszerzés és a játszóudvar kialakításának költsége 450 millió forint körül várható, ezt az önkormányzat saját forrásból fedezi.
(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.