Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Budapesten is kinyitottak az üzletek, áruházak

Újbuda   |   2020, május 19 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapesten hatályát vesztette a kijárási korlátozás, de érvényben marad számos óvintézkedés. Az üzletekben kötelező maszkkal, sállal, kendővel eltakarni az arcot, a 65 éven felüliek továbbra is 9 és 12 óra között vásárolhatnak.

Újbudán is kinyitottak hétfőn a bevásárlóközpontok, az üzletek fokozatosan térnek vissza megszokott működési rendre. A nyugodt vásárlás érdekében mindent megtesznek.

Az Allee-ban maszk-automaták és kézfertőtlenítő pontok találhatóak, átrendezték az ülőhelyeket, zöld padlómatricával segítik a vásárlókat a 2 méteres távolság betartásra.

Egyre több üzlet látogatható már az Újbuda Centerben és Savoya Parkban is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online tudományos konferencia a Műegyetemen  

Az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatásával elért tudományos eredményeiket ismertették 18 szekcióban csaknem 180 műegyetemi előadáson a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai az intézmény szerdai online tudományos konferenciáján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.