Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Cél a sérült emberek hatékonyabb foglalkoztatása

Újbuda   |   2019, május 29 - 19:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fogyatékos emberek foglalkoztatására, az azzal összefüggő feladatokra hívta fel a figyelmet Molnár László alpolgármester egy üzleti találkozón, amelyen kerületi vállalatok és szervezetek vezetői vettek részt. Az esemény célja, hogy a fogyatékos munkavállalók integrációjának évében minél többen tegyenek valós lépést annak érdekében, hogy javuljon a sérült emberek foglalkoztatása.

Konkrét intézkedéseket kért a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban közel hetven, a kerületben is működő kis-, közepes és nagyvállalati vezetőtől Molnár László alpolgármester. Úgy véli, 2019 eleve a fogyatékos munkavállalók munkaerőpiaci integrációjának éve, amely cselekvésre szólít. - Szeretnénk kérni a vállalatokat, szervezeteket, más önkormányzatokat arra, hogy tegyenek egy lépést a sérült emberek munkaerőpiaci integrációja érdekében, azaz mérjék fel, hogy milyen lehetőségeket látnak saját szervezetüknél a fogyatékos emberek foglalkoztatására és fogalmazzanak meg konkrét intézkedési terveket. Mi is ezt tesszük, Újbuda Önkormányzata igyekszik élen járni. Hiszünk abban, hogy megfelelő támogatással a fogyatékkal élők jelentősebb hányadát be lehet vonni a munkaerőpiacra, amivel pedig mindenki nyer. Javíthatja az érintettek mentális állapotát, csökkenti a szegénység kockázatát és a magasabb foglalkoztatottság révén a gazdasági növekedésre is jótékonyan hat, nem beszélve a szervezet belső környezetéről, mely szintén közelebb kerül a társadalmi sokszínűség megéléséhez, elfogadásához – mondta az alpolgármester.

A program első lépéseként egy kutatásra invitálta a jelen lévőket Újbuda Önkormányzata, hogy felmérje a vállalatok, intézmények fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos helyzetét. A kezdeményezők célja, hogy egy év alatt visszamérhető változásokról tudjanak beszámolni, illetve segítséget tudjanak nyújtani másoknak. Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelten kezeli az esélyegyenlőséget, hogy segítse a kerület nehézséggel küzdő lakosait életminőségük javításában.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.