Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 6. csütörtök, Berta, Bettina

Cipősdoboz akció Újbudán

Újbuda   |   2019, december 3 - 09:29Nyomtatóbarát változatSend by email

A BME Hallgatói Külügyi testülete idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához. Az adományokat december 13-ig várják a BME OMIKK-ban.

Országszerte csaknem 350 helyen várják az adományokat a Cipősdoboz Akció keretében. A Baptista Szeretetszolgálat akciója során idén több mint hatvanezer doboznyi ajándék összegyűjtése a cél. Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója kiemelte, december 19-ig várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal tud támogatást nyújtani.

Ebben az évben is meghirdetik a legkreatívabb cipősdoboz-versenyt, amelynek részleteiről a ciposdoboz.hu oldalon és az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.
Idén Hollandiában két helyen, valamint Szlovákiában is gyűjtenek dobozokat a rászorulóknak.

Nemcsak dobozokat készítő adományozókat várnak a gyűjtőpontokra, a programhoz önkéntesek is csatlakozhatnak a Cipősdoboz akció Facebook-oldalán. Idén is megszervezik a Cipősdoboz akció látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít arra, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdobozokat állítsanak össze.

Újbudán több mint tíz helyen lehet leadni az adományokat, de a teljes lista itt érhető el.