Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Családbarát programokra 180 millió forintot kaptak civilek

Újbuda   |   2015, szeptember 15 - 14:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családbarát programokra 180 millió forintot osztott szét egy pályázaton civil és más, a területen szerepet vállaló szervezetek között a család- és ifjúságügyi államtitkárság.

A Családbarát ország elnevezésű pályázatra csaknem ezren jelentkeztek, a nyertesek között van a Down Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Boldog Ceferino Alapítvány, a nagycsaládosok helyi szervezetei, családsegítők és egyházi közösségek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy gazdagréti bevásárlóközpont gyermekmegőrzőjében tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány kiemelt célja a családbarát gondolkodás népszerűsítése, ehhez azonban nagy szükség van az ilyen tevékenységet végző szervezetek szerepvállalására, ezért írtak ki számukra pályázatot.
A pályázatot három kategóriában hirdették meg; az elsőben a gyerekeket középpontba helyező programokkal lehetett indulni, a másodikban sikeres női életutakat mutathattak be, míg a harmadikban az idősebb és fiatalabb nemzedékek közötti együttműködés jó példáit támogatták.
A kiírás szerint a pályázattal olyan rendezvényeket, képzéseket, kommunikációs programokat, kiadványokat, kiállításokat, kreatív akciókat, modell értékű projekteket kívánnak támogatni, amelyek a család és a házasság értékeit, a gyermekvállalást, a nők társadalmi szerepvállalását, az idősek és fiatalok együttműködését erősítik, népszerűsítik.
Az államtitkár közölte, a kiírásra 973 pályázatot nyújtottak be csaknem egymilliárd forintos igénnyel, minden második pályázat az első, a családot a középpontba helyező kategóriában érkezett. A 180 millió forintos keretből végül 237 pályázatot támogattak.
A nyertesek között volt a sajtótájékoztatónak helyet adó gazdagréti Szülők Háza intézmény, amely nemcsak gyermekfelügyeletet biztosít, de szakmai tanácsadással és családi programokkal is várja a szülőket, és a pályázaton egy internetes családbarát magazinra kapott egymillió forint támogatást.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.