Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Családi nap a Bárdosban

Újbuda   |   2018, június 7 - 12:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Először tartottak családi napot a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A közösségformáló rendezvényen Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás és egyik alpolgármestere, Molnár László is részt vett.

Rengeteg szülő kísérte el gyermekét a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola első családi napjára június 2-án. A rendezvényen volt szabadulószoba, voltak sportversenyek, vetélkedők, élsportolók relikviáinak árverése, aszfaltrajzverseny, kulturális programok és még sok izgalmas játék, amelyeken a gyerekek szüleikkel együtt vehettek részt.

Kerekes János igazgató Winston Churchill egykori brit miniszterelnöktől kölcsönzött idézettel köszöntötte a résztvevőket. - „Kétség sem fér hozzá, hogy a család és az otthon az, amely által az emberi társadalom legnagyobb erényei születnek és táplálkoznak” – mondta.

Hoffmann Tamás polgármester gratulált a kezdeményezéshez, amellyel reményei szerint sikerül új hagyományt teremteni az iskolában.

A rendezvény célja volt, hogy gyűjtést rendezzenek az iskolát támogató Praevolans Alapítvány számára, amely ezzel is segítené a Bárdos legfontosabb közösségi terének, az iskola udvarának megújítását. A szervezők úgy gondolták, hogy a szülők szívesebben támogatnak egy olyan projektet, amelynek megvalósításában maguk is öntevékenyen szerepelnek, keresve a megvalósítás útját. Az adományokból közel 1 millió forint gyűlt össze, az udvar renoválását az iskola alapításának következő tanévben esedések, 60-dik évfordulójához időzítik.

A Praevolans Alapítvány és a szülők összefogása nem újkeletű, együttműködésük réven az intézmény nemrég smart táblákat kapott és tábort is szerveztek már a gyerekeknek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.