Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Csatornázás és forgalomkorlátozás lesz a Somlói úton

Újbuda   |   2015, szeptember 16 - 12:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 7-éig forgalomkorlátozásokra kell számítani a XI. kerületi Somlói úton, mert a Szüret utca és a Kelenhegyi út közötti szakaszon több ütemben útlezárással járó csatornafelújítást végeznek. A forgalomkorlátozások miatt változik a 27-es busz útvonala is.

Első ütemben, szeptember 21-étől (hétfőtől) várhatóan október 7-éig zárják le a Somlói utat a 22. és a 26. szám között, második ütemben – várhatóan október 7-től 22-ig – az Iglói utca és a Somló köz közötti szakaszon. A Somlói út a Szüret utca és a Kelenhegyi út között ebben az időszakban mindkét irányból zsákutca lesz.

A forgalomkorlátozás miatt (szeptember 21-étől várhatóan október 21-éig) az alábbiak szerint módosul a 27-es autóbusz útvonal:

A Sánc utca felé közlekedő busz a Szüret utca, valamint a Sánc utca megállóhely között Somlói út–Kelenhegyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Iglói utca, a Balogh Tihamér utca és a Kelenhegyi lépcső megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

- Iglói utca: ideiglenes megállóhely a Somlói úton a Szüret utcából való kanyarodás után,

- Mihály utca: ideiglenes megállóhely a Kelenhegyi úton a Somlói útról való kanyarodás után.

A Móricz Zsigmond körtér M felé közlekedő busz a Sánc utca megállóhely és a Somlói út között a Kelenhegyi út–Iglói utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Iglói utca és a Balogh Tihamér utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o Búsuló Juhász (Citadella): ideiglenes megállóhely a Kelenhegyi úton a Citadella kereszteződésénél,

o Iglói utca: ideiglenes megállóhely a Somlói úton az Iglói útról való kanyarodás után.

A csatornaépítés harmadik ütemében, október 22-étől a november 7-éig a Somlói utat a Szüret utca és az Iglói utca között zárják le; ebben az időszakban az Iglói utca a Somlói úttól a Kelenhegyi út felé lesz egyirányú.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.