Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Délután már lesz fűtés 7900 budai lakásban

Újbuda   |   2017, január 4 - 13:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megjavították a Főtáv munkatársai az Irinyi József utcában meghibásodott távhő-gerincvezetéket, így délutánra már újra melegek lehetnek a radiátorok a több ezer érintett lakásban - írja a hvg.hu.

A hvg.hu szerint sikerült megjavítani a XI. kerületben meghibásodott távhő-vezetéket, a Főtáv így vissza tudja kapcsolni a fűtést csaknem 7900 lakásban és számos intézményben.

A Főtáv korábban azt közölte, nem lesz távfűtés az I., II. és XI. kerülett egy részén szerdán. Akkor azt írták, a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás előreláthatóan szerdán hajnali öt órától délután hat óráig szünetel majd több ezer lakásban, illetve 49 kommunális, 262 közületi és 86 egyéb fogyasztónál. Hozátették, hogy a szolgáltatás kimaradása „néhány fokos lehűlést eredményezhet” a lakásokban, ezért meleg ruha viselését javasolták. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a három kerület önkormányzata a munkálatok idejére ideiglenes befogadóhelyeket jelölt ki:

XI. kerület, Kocsis utcai Munkásszálló (Kocsis utca 26.)

II. kerület, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium (Keleti Károly utca 37.)

I. kerület, Toldy Ferenc Gimnázium (Toldy Ferenc utca 9.)

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A UPC új Digitális Tanterme a Bethlen suliban

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Azt ígérik, hogy a rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. A szolgáltatás a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.