Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Díjat kaptak a Szent István Egyetem hallgatói

Újbuda   |   2020, február 5 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar hallgatóinak eredményeit is elismerték a Sirha nemzetközi élelmiszeripari és horeca szakkiállításon.

A METRO nagykereskedés tavaly novemberben hirdetett innovációs termékfejlesztési pályázatot a Szent István Egyetem hallgatói számára. A pályázat célja a nagykereskedelem sajátmárkás METRO Chef termékcsaládjának újragondolása volt, az egészség- és környezettudatos táplálkozás jegyében. Az öttagú szakmai zsűri előtt kiválóan szereplő „Spájz girls” csapatnévre hallgató, „Veggievable” pályázattal induló fiatalok az aranyérem megszerzése mellett, meghívást kaptak a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Sirha nagyszabású kiállításra is.

A nyertes csapat megoldása a Veggievable mirelit zöldségrudacska volt, amelyet lencsés-paradicsomos és babos-kukoricás ízesítésben terveztek meg. A hallgatók több szempontot is figyelembe vettek a termék megalkotása során, így azt teljesen vegánra, gluténmentesre, laktózmentesre, valamint cukormentesre tervezték. A csapat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy olyan terméket alkossanak, amely széles körben kielégíti az egyre tudatosabb fogyasztói igényeket, és a lehető legkevésbé terheli környezetünket.

A Szent István Egyetem kiemelt figyelmet fordít a tehetséges hallgatók támogatására és ösztönzi őket az innovatív gondolkodásra, ötleteik megvalósítására. Éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy a METRO – első alkalommal kiírt - innovációs termékfejlesztési pályázatát egyedülálló módon SZIE hallgatók számára hirdették meg.

A Sirha Budapest szakkiállítás ünnepélyes megnyitójának keretein belül került sor az innovációs termékverseny helyezettjeinek kihirdetésére.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.