Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. csütörtök, Valter

Díjeső a március 15-ei ünnepségen

Újbuda   |   2016, március 11 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

"Pro Communitate Újbuda", "Pro Urbe Újbuda" kitüntetéseket, valamint "Újbuda kiváló sportolója" és "Újbuda kiváló edzője" elismerő címeket adott át Simicskó István honvédelmi miniszter, a kerület országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban rendezett március 15-ei ünnepségen.

Jövőt csakis a múlt ismeretében építhetünk – ezzel az Anatole France-idézettel kezdte ünnepi beszédét Simicskó István, honvédelmi miniszter, a kerület országgyűlési képviselője az Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium március 15-ei ünnepségén. Köszöntője után az emlékezésre, az 1848-1849-es események magyar történelemben betöltött szerepére hívta fel a figyelmet. Szerinte az akkori nemzeti értékeket a jelen nemzedékének is őriznie, átörökítenie kell gyerekeinek, unokáinak. - A forradalomnak köszönhetően ébredt a magyarság nemzeti öntudatára és vált a magyar is hivatalos nyelvvé az országban – tette hozzá Simicskó István.

Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a márciusi ifjak nem hősöknek születtek, de bátorságukkal kivívták maguknak, hogy örökké emlékezzünk rájuk.

Simicskó István és Hoffmann Tamást ezt követően adta át a „Pro Communitate Újbuda”, „Pro Urbe Újbuda” kitüntetéseket, valamint az „Újbuda kiváló sportolója”, és „Újbuda kiváló edzője” elismeréseket.

Pro Communitate Újbuda" kitüntetést kapott:

- Dr. Giller Lászlóné, a Gazdagréti Szeretetklub nyugdíjas vezetője, aki több évtizede aktív szervező- és közösségépítő tevékenységet végez a kerületben. Fáradhatatlanul, mindig megújuló ötletekkel segíti a környezetében élők testi és szellemi fittségét, jó kedélyét.

- Patakfalvi Kornélia, nyugalmazott köznevelési ügyintéző, több évtizedes példaértékű szakmai munkájáért, felelősségteljes tevékenységéért.

"Pro Communitate Újbuda posztumusz" kitüntetésben részesült néhai Hollai Antal, pápai káplán, esperes, albertfalvi plébános. Az Albertfalvi Szent Mihály Plébánián végzett kimagasló munkásságának, a gyermekek és az ifjúság körében végzett hitoktatói, szociális és közösségépítő tevékenységének elismeréséért. A kitüntetést édesapja, Hollai Ferenc vette át.

„Pro Urbe Újbuda" kitüntetést kapott Bognár Attila, az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, az A38 hajó létrehozásáért, nemzetközi színvonalú művészeti, zenei tevékenységért, a magyar, ezen belül a XI. kerület kimagasló turisztikai értékének megteremtéséért, továbbá Újbuda nemzetközi jó hírének megerősítése érdekében végzett munkásságáért.

„Újbuda kiváló sportolója” elismerő címet kapott:

- utánpótlás kategóriában a 2015. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló sportteljesítményei elismeréseként Hertelendi Luca, aki évek óta a kerületben sportol, eredményesen szerepel úszásban, öttusa és futóversenyeken is, tavalyi évben szinte mindegyik versenyén, első helyen végzett,

- felnőtt kategóriában Verrasztó Dávid, a 2015. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként. Dávid a Magyar Úszó Szövetség felnőtt válogatottjának tagja, 2015-ben világbajnoki ezüstérmes, illetve Európa Bajnoki aranyérmes sportoló.

„Újbuda kiváló edzője” elismerő címet kapott:

- Dinnyés Attila, a kosárlabda sportág utánpótlás nevelésében és versenyekre történő felkészítésben nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként. Edzői munkásságán felül a Kosársuli szakosztály szakmai felügyeletét is ellátja, így közel 160 gyermek edzéseinek munkáját irányítja.

- Vincze Balázs, a vízilabda sportágban nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként. A díjazott 10 éves kora óta vízilabdázik, 2005 óta dolgozik edzőként, valamint 2013-ban és 2015-ben megrendezett Universiadén a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya volt.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.