Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Döntött a képviselő-testület az óvodavezetői pályázatokról

Újbuda   |   2015, június 25 - 13:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megvan kik irányítják augusztustól a kerületi óvodákat. Május 28-án zárult le az új óvodai irányítási rendszer átalakításához kapcsolódó vezetői pályáztatás, a kerületi intézmények irányítását nyolc óvodavezető végzi a jövőben. Ezekre a helyre írt ki vezetői pályázatot Újbuda Önkormányzata, melyekről szakmai és társadalmi véleményezés után a képviselő-testület hozta meg a végső döntést.

Nyolc új óvodavezető személyéről döntött június 25-i ülésén a képviselő testület. Mint ismert, Újbuda Önkormányzata megalkotta, a képviselő-testület pedig elfogadta a Köznevelési Koncepciót, amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy összevonja az óvodák irányítását a kerületben. Azaz a kerületi óvodák irányítását nyolc óvodavezető végzi a jövőben, erre írt ki vezetői pályázatot az önkormányzat tavasszal. A pályáztatás május végén zárult, ezt követően az önkormányzati bizottságok mellett véleményezték a kiválasztást a vezetőváltásban érintett nevelőtestületek, dolgozók és szülői munkaközösségek, a végleges döntést pedig Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete hozta meg. A szülői munkaközösségek által javasolt pályázatokat az önkormányzat és a képviselő-testület is támogatta. A szavazás minden esetben egyhangú eredménnyel zárult. A pályáztatás nyitott volt, a beérkezett anyagokat bárki elérhette az adott óvodák weboldalán, a törvényességet független oktatási szakértő is vizsgálta.

Előző cikkünkben arról írtunk, hogy Molnár László alpolgármester szerint a pályázatás a várakozásoknak megfelelően alakult, sem a szülőknek, sem az óvodáknak nincs okuk aggodalomra, hiszen jó pályamunkák érkeztek. Ezeket értékelte most a grémium. A megszavazott óvodavezetők megbízatása öt évre szól, augusztus 1-jével kezdődik a munkaviszonyuk.

Molnár László állítja, az új vezetők kinevezése nem jár különösebb változásokkal a családok életében, minden óvodai alkalmazott az eddigi munkakörében dolgozhat tovább. Az elmúlt hónapokban sokan aggódtak az intézmények miatt, de a korábban tervezett változtatásokkal együtt is megmarad azok autonómiája, miközben hatékonyabbá válik az intézményhálózat vezetése, az adminisztrációs költségek kezelése.

Albertfalvi Óvoda Khoórné Rápolthy Beáta Bükköny Óvoda
Ezüstfenyő Óvoda
Pajkos Óvoda
Dél-Kelenföldi Óvoda Halászné Bogdány Zsuzsanna Lurkó Óvoda
Cseperedő Óvoda
Mozgolóda Óvoda
Észak-Kelenföldi Óvoda Tóth Ildikó Keveháza Óvoda
Palánták Óvoda
Napraforgó Óvoda
Gazdagréti Óvoda Jánosné Szedlacsek Éva Szivárvány Óvoda
Pitypang Óvoda
Kelenvölgy-Őrmezei Óvoda Kazinczi Eszter Kelenvölgy Óvoda
Neszmélyi Óvoda
Napsugár Óvoda
Lágymányosi Óvoda Karkus Mihályné Csicsergő Óvoda
Fürkész Óvoda
Nyitnikék Óvoda
Sasadi Óvoda Gyurkó Zsuzsanna Hétszínvirág Óvoda
Tesz-Vesz Óvoda
Törcsvár Óvoda
Szentimrevárosi Óvoda Balla Krisztina Alsóhegy Óvoda
Gesztenyéskert Óvoda
Karolina Óvoda

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.