Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Ecsetvonás ecsetvonás hátán Újbudán

Újbuda   |   2017, október 16 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jobbnál jobb kiállítások és tárlatok menyitói közül választhattak a festészet imádói október 13-án Újbudán.

A XVI. Magyar Festészet Napja egyik kiemelt rendezvénye volt az Idézőjel space space space idézőjel című kiállítás megnyitója a B32 Galéria és Kultúrtér Trezor Galériájában. A tárlaton Horváth Dániel festőművész, a kiállítás kurátora köszöntötte a látogatókat. Érdeklődésünkre elmondta, elaprózódtak a különböző stílusok és egyelőre meghatározhatatlan, hogy milyen irányzatok lesznek népszerűek a következő évtizedekben. Ez adta a kiállítás apropóját is; a fiatal alkotóknak egy-egy híres festő képi világát kellett megjeleníteni munkáikban.
A kiállító művészek: Bazsik Anna, Bódi Brigitta, Cseh Fruzsina, Gresa Márton, Garamvölgyi Gábor, Kiss Antónia Zsanett, Kis-Prumik Zoltán, Magyar Eszter, Major Ármin, Máté Balázs, Németh Fruzsina, Ozsváth Sára, Pap Ramóna, Takács Orsolya, Tarr Attila, Tóth Anett, Szilágyi Anna, Végvári Gergely, Vincze Dániel.

A megnyitó után rendhagyó tárlatvezetés következett, Schneller János művészettörténész Vojnich Erzsébet kiállításán kalauzolta végig a vendégeket. Állítása szerint, maga is meglepődött Vojnich Erzsébet munkásságán, azaz képein a figuralitás csökkenésén, és az emberábrázoláson. Úgy véli, a mostani Helyszínelők című tárlat a hideg és rideg valóságot mutatja be.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.