Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Egy kis zene és valami jó olvasnivaló

Újbuda   |   2014, június 16 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Néhány napra könyvárusok szállták meg az Allee Bevásárlóközpont melletti sétányt. Az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozatba a hagyományoknak megfelelően Újbuda önkormányzata is bekapcsolódott. A kerület tizenegyedik alkalommal tartotta az Újbudai Ünnepi Könyvhetet a hivatalos eseményhez kapcsolódóan. A programon húsz kiadó, mintegy huszonnégy pavilonnal várta a látogatókat.

Supka Géza emléktáblájának megkoszorúzásával nyílt meg az Újbudai Ünnepi Könyvhét. A neves publicista, régész, művészettörténész fogalmazta meg először a könyvhét gondolatát 1927-ben, aminek hatására 1929 óta minden évben megszervezi jeles ünnepét a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A Vörösmarty téri központi rendezvényhez számos budapesti és vidéki helyszín csatlakozott, idén a jubileumi 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok vidéki megnyitójának Szeged adott otthont. Újbuda tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Újbudai Ünnepi Könyvhetet.

Számos kedvezménnyel, újdonságokkal, író-olvasó találkozókkal dedikálásokkal várták a látogatókat, a kicsiknek mesékkel a nagyoknak irodalmi és zenei programokkal kedveskedtek. A megnyitón a kitűnő olvasmányok mellett igazi zenei csemegében volt részük az arra járóknak. Bálint Rezső és Oláh Dezső koncertje nyitotta meg a programsorozatot.

HL

Egy kis zene és valami jó olvasnivaló

Egy kis zene és valami jó olvasnivaló

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az államalapítás szentjei  

Iskola, templom és kórház is viseli a nevét. Rövid élete is elég volt ahhoz, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe a tragikus sorsú első magyar királyfi, Szent Imre. Összeállításunkban róla, nevelőjéről, Gellértről és édesapjáról, Szent Istvánról emlékezünk meg.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.