Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 1. vasárnap, Boglárka

Egynyári virágbemutató a Gellérthegyen

Újbuda   |   2018, július 20 - 16:28Nyomtatóbarát változatSend by email

Egynyári Virágbemutatót tartott a Gellérthegyen a FŐKERT Nonprofit Zrt. július 19-én. A program tematikájában a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódott.

Idén 72 helyszínen 232 ezer tő egynyári növényt ültettek ki a főváros virágágy-felületeibe. A növények 18 százaléka magyar fajta, ezeket a FŐKERT Nonprofit Zrt maga termeszti. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten valamint a Gellérthegyen találhatóak, ezekben főként begónia, pistike és bársonyvirág van. A bemutató park teraszosan tagoltan vezet a Citadella mögötti lapos hegyhátra, ahova több mint 12 ezer tő egynyári növényt ültettek.

„A hagyományos szakmai rendezvény kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a szakma képviselői megvitassák az év tapasztalatait az egynyári növények termesztésében és fenntartásában. A Gellérthegy és páratlan szépségű völgye, a Tabán együtt említendők, mert összefűzi őket történelmük, és együtt alkotnak zöld oázist a főváros szívében. Bízunk benne, hogy az esemény méltó megkoronázása lesz a több hónapnyi előkészületnek és szakmai munkának és a Főváros lakosai, illetve a Budapestre látogató vendégek is szívükbe zárják ezt a gyönyörű parkot – áll a társaság közleményében.

A FŐKERT feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében az egynyári, illetve évelőfelületek népszerűsítését. A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg.