Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

Egyre több a kitűnőre érettségiztek száma Újbudán

Újbuda   |   2016, június 30 - 16:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is jutalmazást kaptak szorgalmukét és tudásukért a kerület legtehetségesebb, idén érettségizett diákjait. Az elismerő okleveleket és ajándékkönyveket a tanulók a Tranzit kávézóban vehették át Molnár László alpolgármestertől. A felkészítő tanárok munkáját ugyancsak a díjátadón köszönte meg az alpolgármester.

A tavalyi 60-ról, idén 76-ra emelkedett azon érettségizett diákok száma, akik kitűnő eredménnyel fejezték be középiskolai tanulmányaikat a kerületben. A hagyományoknak megfelelően Újbuda önkormányzata idén is fogadást tartott a kitűnő tanulóknak és tanáraiknak, szüleiknek a Tranzit Kávézóban, amelyen Molnár László alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket. Jutalomként oklevelet és ajándékkönyvet vehettek át a fiatal felnőttek.

Molnár László elmondta, az idei érettségi feladatok tökéletes, hibátlan megoldása nagy tudást és szorgalmat kívánt a tanulóktól. Különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtott az, aki mindenből – azaz nem csak az érettségi tantárgyakból – megszerezte a legjobb érdemjegyet. A fiataloknak már van jövőképük, legtöbbjük már tudja, hol, mit akar tanulni és mivel szeretne foglalkozni a későbbiekben. Kiss Éva például nyelvtudását fejlesztené és abból profitálni majd munkája során.

Juhász András az Újbudai József Attila Gimnázium igazgatója szerint az önkormányzat támogatásának és segítségének, valamint a „hátországnak”, azaz a szülőknek és a felkészítő tanároknak is köszönhető, hogy évről évre több kitűnőre érettségiző tanuló van a kerületben.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.