Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

Újbuda   |   2015, június 4 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Együttműködés jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és Újbuda Önkormányzata között az ALDA uniós szervezet finanszírozásával. Az Európa a Polgárokért (DECIDE) program lényege, hogy a közigazgatási mesterképzés hallgatói gyakorlatot szerezzenek. A munka a 60 plusz programok népszerűsítéséről szólt, a felek folytatják a közös gondolkodást.

Az együttműködés kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a szakemberek és a hallgatók segítsék az önkormányzatot az időskorúakkal való hatékonyabb kommunikációban - mondta Toldi Tamás idősügyi referens. A program során a hallgatók speciális szemkamerás vizsgálatot végeztek a Bölcső utcai Programközpontban és figyelték az ujbuda.hu oldal 60+-os aloldalának hatékonyságát. Ezen kívül részt vettek a Föld napi rendezvény népszerűsítésében és lebonyolításában is. Az idősek véleménye és tapasztalata alapján végzett kutatásaikban terveket dolgoztak ki arra, hogy miként lehetne hatékonyabban „megszólítani” a kerület időseit. Munkáik között voltak elemzések, plakáttervek, külföldi példák és kreatív ötletek is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem NKE-KTK tanszékvezetője szerint mindez tapasztalati tanulást jelentett. Jenei Ágnes úgy véli, más elméletben beszélni a közszolgálati kommunikáció menedzseléséről és más megélni az adott helyzeteket.

Az „Európa a Polgárokért” Program zárásaként május 29-én tartott eseményen Molnár László alpolgármester a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatónak tanúsítványokat adott át. Hangsúlyozta, hogy a program azért is jelentős, mert innovatív módon szolgálta a generációk közti kapcsolatteremtést. Szavai szerint a közszolgálatban tevékenykedve nemcsak erkölcsi, de szakmai kötelességük is a tudásukat azok javára fordítani, akiknek szükségük van arra. - Az önkormányzat kettős szerepet töltött be, egyrészt összekapcsolt fiatalt időssel, másrészt hidat képezett az elméleti és gyakorlati tudás között – mondta az alpolgármester.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.