Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

Elbúcsúzott az Újbudai Pedagógiai Intézet

Újbuda   |   2015, április 2 - 10:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerületi szakmai napok, továbbképzési rendszer, tantárgygondozói hálózat, tanulmányi versenyek szervezése: csak néhány kiragadott példa az ÚPI munkájára. Az intézet egyben tehetségpont és alkotóműhely is volt, ezen kívül szervezte a kerületi pedagógusok munkáját.

Az Újbudai Pedagógiai Intézet (ÚPI) egykori munkatársai április elsejével átkerültek az Oktatási Hivatal állományába, és negyvenöt napon belül megkapják kinevezésüket. – Ekkor derül ki, hogy milyen munkakörben, mekkora összegért és hol folytathatják tevékenységüket a kollégák. Tehát a foglalkoztatás továbbra is biztosított számukra, de hogy a megadott feltételeket vállalják-e, az már az ő döntésük – mondta Gyurcsó Gyuláné intézményvezető az ÚPI búcsúztatóján. Az eseményen Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy kerületi szinten a jövőben is érdemes volna segíteni a pedagógusok, pedagógiai intézmények szakmai munkáját.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a jövőben a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) végzik majd a pedagógi-szakmai tevékenységet, az új rendszer szerint egész Budapest egyetlen POK-hoz tartozna. - Így biztosíthatók az Oktatási Hivatalon belül országosan egységes szakmai színvonalon és minőségben a pedagógiai-szakmai szolgáltatások – mondta még március 5-én az Újbudai Pedagógiai Napok megnyitóján Pölöskei Gáborné, az EMMI helyettes államtitkára.

Pedagógiai szolgálat közel negyven éve müködött a kerületben, módszerei időről időre mintát nyújtottak az ország hasonló intézményeinek.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.